Pages

vineri, 2 ianuarie 2015

Cum sa scapi de mahmureala

Cu toate ca ideal ar fi  sa nu se ajunga la mahmureala folosind cateva trucuri simple (sau pur si simplu band cu cap) uneori mahmureala este inevitabila.
Cum la noi (la romani) nu prea se concepe sarbatoare sau petrecere fara consum activ de alcool, am mai jos pentru voi cateva trucuri de prevenire si combatere a mahmurelii.
Atentie, reclamele de interes public de la TV unde se mentioneaza consumul a minim 2 litri de lichide pe zi nu se refera la lichidele cu grade!
Cum previi mahmureala:
1. Nu bea pe stomacul gol
2. Nu bea bauturi inchise la culoare daca ai descoperit ca esti sensibil la ele
3. Bea apa sau bauturi fara acid (sucuri) intre bauturile alcoolice
4. Bea cateva guri de apa inainte de a merge la somn

Daca ai avut parte de o sesiune de baut activ, evita alcoolul timp de cel putin 48 de ore.

Cum combati mahmureala:
Cu toate ca nu exista leacuri pentru mahmureala (da, asta e adevarul), exista remedii care pot atenua simptomele.

"Tratamentul" incepe cu rehidratarea corpului pentru a-l pregati sa faca fata simptomelor (desi cel mai bun moment pentru hidratare este inainte de a merge la somn).
Analgezicele pot da o mana de ajutor contra durerilor de cap si crampelor musculare. Sunt de preferat medicamentele pe baza de paracetamol. Aspirina poate accentua greata si poate irita stomacul.

Mancarurile bogate in zahar te pot ajuta sa tremuri mai putin.
Pentru stomacul sensibil este recomandata supa de legume. Este usor de digerat si compenseaza lipsa de vitamine si minerale.

Pentru a inlocui lichidele pierdute opteaza pentru bauturi blande cu sistemul digestiv, cum ar fi apa, sifonul si bauturile izotonice.

Nu te gandi sa incerci varianta "cui pe cui se scoate" pentru ca nu functioneaza. Este riscant sa incepi o noua tura de baut dimineata. Nu va face decat sa intarzie aparitia simptomelor pana cand alcoolul incepe sa iasa iar din organism.

Nu uitati, cea mai buna modalitate de a nu experiementa mahmureala este prevenirea ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...