Pages

vineri, 16 mai 2014

Iepure la cuptor

Iepure la cuptor cu ceapa verde si broccoli

Ce imi place la carnea de iepure este textura si lipsa grasimii. Daca puiul are grasime pe ici pe colo, iepurele e tot fibra si il poti manca oricand, chiar si la cea mai stricta dieta.
Totusi, daca sunteti mai sensibili si cu imaginatie bogata nu va recomand sa gatiti singuri un iepure intreg pentru ca o sa va imaginati cum arata blana pufoasa si capsorul dragalas atasat de masa de carne neinsufletita aflata sub ochii vostri. 
Pentru astia mai practici care n-au asemenea probleme, am o reteta foarte simpla de iepure la cuptor.
De mentionat ca am tinut iepurele 3 zile la rece in bait inainte de a-l baga la cuptor si ingredientele se pot modifica dupa gust si preferinte. Daca il lasati 24 de ore o sa fie perfect, nu e musai sa stea 3 zile.

Ingrediente bait iepure:

- 1 pahar ulei (preferabil de masline dar eu am pus de floarea soarelui)
- 1/2 pahar otet balsamic
- 150 gr sos chili dulce (optional)
- 2 pahare de apa
- 2 lingurite cimbru
- 1 lingurita rozmarin
- 2 foi dafin
- 1 lingurita piper
- 2 lingurite boia (de care vreti)
- 4 catei mari de usturoi tocati

Alte ingrediente:
- 1 iepure de 2-3 kg
- 4 fire mari de ceapa verde
- broccoli (1kg)
- patrunjel (1 mana de patrunjel tocat)

Mod de preparare:


Dupa ce a stat minim 12 ore in bait (se amesteca toate ingredientele, se introduce iepurele si se acopera bine in bait, apoi se pune o folie deasupra vasului si se da la rece) se scoate iepurele pe o tava.

Probabil ati observat ca lipseste sarea din lista. De obicei nu pun sare in bait pentru ca deshidrateaza carnea, ori carnea de iepure este deja slaba si chiar nu era cazul sa pun sare. 
Se toaca ceapa si se umple iepurele bine.


Bagam iepurele intr-o punga de copt (ca sa nu va chinuiti, luati iepurele de toate cele 4 picioare cu o mana si il bagati in punga) apoi il inconjuram cu broccoli congelat si patrunjel.


Daca folositi broccoli proaspat adaugati si putina zeama de la bait ca sa nu se usuce complet ce-i in interiorul pungii. 
Daca puneti congelat cum am facut eu, o sa lase apa si nu mai este nevoie de adaugat lichide. 
Se inchide punga la gura, se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri si se da cuptorul preincalzit.
Se lasa 90 de minute la foc mic.


Dupa cele 90 de minute broccoli o sa fie fin si moale ca un burete si carnea de iepure frageda.

Puteti folosi altceva in loc de ceapa si broccoli. Daca va intrebati de ce nu am adaugat niciun condiment legumelor, e simplu: iepurele a fost suficient de condimentat asa ca nu mi s-a parut necesar sa mai adaug condimente.

Asta-i tot, pofta buna va doresc :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...