Pages

luni, 10 martie 2014

Reteta burger cu chiftea umpluta cu branza

Asa-i ca numai gandul la un hamburger suculent cu chiftea umpluta cu branza va lasa gura apa? Stim ca are calorii dar parca un asa hamburger ar merita pe deplin vreo trei zile de verdeturi dupa. Asta pentru cei care tin la sanatate si silueta. Cine nu, parca totusi nu s-ar opri numai la unul singur.
Daca vrei sa te rasfeti cu un hamburger care iti rasfata la maxim papilele gustative si iti rascoleste poftele de gurmand prin explozia de branza topita din interiorul chiftelei, asta e reteta perfecta.

Ingrediente:

- 1 lingura ceapa tocata marunt (cam 1/4 ceapa)
- 1 lingura ketchup
- 1 lingura mustar
- 1/4 lingurita sare
- 1 varf lingurita piper
- 220 gr carne tocata de vita (cu putina grasime grasime)
- 1/4 cana branza cheddar rasa fin
- 2 chifle de burger taiate pe din doua
- foi de salata si felii de rosii (optional)

Mod de preparare:

Combinam primele 5 ingrediente intr-un bol ( ceapa, ketchup, mustar, sare, piper).
Dupa aceea amestecam bine cu carnea si impartim compozitia in 4. Formam din fiecare parte cate o chiftea rotunda si apoi o aplatizam in palma.
Peste 2 dintre chiftele presaram branza cheddar si le acoperim cu celelalte doua chiftele, strangand bine marginile astfel incat sa nu iasa branza.
Punem chiftelele pe gratar sau pe o tigaie antiaderenta incinsa si lasam cam 6 minute pe fiecare parte (sau daca folositi termometru, pana cand indica 160 grade si sucul este incolor).
Rezulta 2 portii si se pot servi cu felii de rosii si salata in functie de preferinte.

Cei care doresc pot adauga si alte ingrediente la reteta: usturoi, ou, sos pentru friptura, ciuperci etc.

De asemenea se poate inlocui tipul de branza.

Mai jos aveti niste sugestii de prezentare :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...