Pages

vineri, 7 martie 2014

Popcorn cu Caramel




Popcornul cu caramel este absolut divin atat datorita gustului cat si consistentei. Dulce si sarat in acelasi timp, cu aroma de caramel, este snackul perfect pentru serile/noptile de filme.
Acum puteti face acasa popcorn cu caramel fara sa fie nevoie sa il cumparati.
Mare atentie sa respectati specificatiile din reteta.

 

 

Ingrediente:

- 225 gr unt
- 440 gr zahar brun (golden, nu dark)
- 120 ml sirop de porumb
- 6 gr sare
- 2 gr bicarbonat de sodiu
- 5 ml esenta de vanilie
- 220 gr popcorn (gata pregatit)

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 95 de grade Celsius.
Punem popcornul intr-un bol mare.
Intr-o cratita medie pusa pe foc mediu topim untul. Dupa ce s-a topit adaugam zaharul, siropul de porumb si sarea. Amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba, dupa care mai lasam sa fiarba 4 minute fara sa amestecam. Luam cratita de pe foc si adaugam bicarbonatul si esenta de vanilie.

Dupa ce am terminat incalzim popcornul cateva minute in cuptor pe o foaie de copt (in tava) dupa care il transferam intr-un bol mare. Turnam amestecul cu zahar in fir subtire peste popcorn amestecand pana cand se acopera tot in sirop.
Punem popcornul din nou in tava pe foaia de copt, il bagam in cuptor si amestecam o data la 15 minute timp de o ora.
Dupa o ora il scoatem si lasam sa se raceasca, apoi il rupem in bucati (pentru ca se va forma o crusta si se vor lipi boabele intre ele) si e gata de servire.

Daca vreti ca popcornul sa fie mai moale, lasati mai putin timp la copt.
Siropul de porumb nu se gaseste in toate magazinele dar puteti incerca in hipermarketuri la categoria BIO sau pe net (unde o sa gasiti sigur).
Spre deosebire de siropul de porumb, zaharul brun este mult mai accesibil, deci nu veti avea mari dificultati in a-l gasi in magazine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...