Pages

sâmbătă, 8 martie 2014

Petreceri in aer liber (amenajarea spatiului)

 Prin 'petreceri in aer liber' nu ma refer la 'am pus gratarul in portbagaj, un sixpack de bere, niste mici si o halca de carne si acum suntem in cautarea unui petec de iarba'. In niciun caz. 

Ma refer la acele petreceri frumoase, intr-o gradina sau un spatiu frumos amenajat, cu mese, aranjamente florale (eventual), niste decoratiuni pe ici pe colo si mancare buna pregatita cu drag.
Este atat de relaxant sa participi la o astfel de petrecere, indiferent de ocazie, sa razi, sa simti iarba sub talpi si sa stai la aceeasi masa, in aer liber, cu persoane dragi tie.

Indiferent ca organizezi o petrecere in aer liber pentru copii sau pentru adulti, mai intai trebuie sa-ti faci un plan: unde asezi mesele, care va fi culoarea de baza pentru decoratiuni, ce numar de persoane ai invitate, ce anume o sa gatesti etc.
Indiferent de cat spatiu dispui, ca este unul generos sau mai restrans, il poti transforma intr-un spatiu primitor si vesel, demn de o petrecere in aer liber.

Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa organizezi spatiul pentru petrecere:
- foloseste globuri de hartie colorate
- aseaza pe masa o fata de masa colorata
- fa cateva aranjamente de flori (da, tot colorate)
- aseaza perne pe scaune (scaunele confortabile vor incuraja invitatii sa petreaca mai mult timp)
- amenajeaza un stand de bauturi de unde invitatii sa se poata servi singuri
- nu ai mobila pentru exterior? Daca vremea iti permite, scoate afara masa pe care iei cina in mod normal, vesela, tacamurile, pahare etc. Invitatii tai vor aprecia efortul.
- regula lui 3 se aplica peste tot, inclusiv aici. Nu folosi mai mult de 3 culori principale cand organizezi petrecerea (servetele, vesela, pahare, decoratiuni, mobila etc)
- amenajeaza o zona in care invitatii sa se poata relaxa. Este in regula sa ai scaune confortabile la masa dar nu toata petrecerea se va tine acolo. Dupa masa da-le invitatilor sansa de a sta pe o canapea sau un divan amenajat pentru socializare.
- nu ai o masa pentru afara? Nu-i niciun fel de problema. Poti improviza folosind o usa veche sau o placa de lemn/pal acoperita cu o fata de masa si sprijinita pe ceva.
- foloseste plante pentru decor. Nu trebuie neaparat sa ai plante de exterior. Poti planta condimente in ghivece sau jardiniere si vor arata superb agatate pe un perete sau oriunde in zona de petrecere.
- daca petrecerea ta continua pana seara, lumineaza zona in care se afla petrecerea cu instalatii. Da, instalatii de o singura culoare (galben sau alb). Poti agata instalatia de o umbrela, de stalpi decorativi sau, de ce nu, de copaci.
- rasfata-ti invitatii cu mici cadouri. Poti amplasa o masa acoperita frumos cu o fata de masa, pe care sa pui mici gustari de luat la pachet si mici suveniruri (ex. lumanari decorative). Masa o poti aseza aproape de iesire, astfel incat fiecare invitat sa ia ceva in drum spre plecare.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...