Pages

vineri, 7 martie 2014

Paine cu usturoi si parmezan

Painea cu usturoi stim este delicioasa dar principala intrebare este: cu ce se poate manca painea cu usturoi?
Sunt cateva mancaruri care se potrivesc de minune cu textura crocanta si aroma usor picanta a painii cu usturoi: mancarurile de mazare si fasole, mancaruri cu rosii, paste, legume coapte, verdeturi, fripturi, pui si fructe de mare. Puteti prepara paine cu usturoi pentru: mese principale, mese usoare, salate, supe si tocanite.

Cu alte cuvinte painea cu usturoi poate sta cam langa orice fel de mancare.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o paine intreaga, preferabil feliata.

Ingrediente:

- 115 gr unt
- 10 gr pudra de usturoi
- 1 gr patrunjel uscat
- 1 paine (italiana sau normala feliata)
- 225 gr parmezan
- 1 lingurita paprika (boia dulce sau picanta)

Mod de preparare:


Incingem cuptorul la 175 grade (sau dam la mediu focul timp de 5-10 min).
Pregatim o tava cu foaie de copt deasupra.
Untul la temperatura camerei il frecam bine cu o lingura de lemn pana se face ca o crema pufoasa.
Il amestecam bine cu pudra de usturoi si patrunjel uscat, iar apoi amestecam cu parmezan pana obtinem o pasta groasa. .
Cu o lingura intindem bine amestecul pe fiecare felie de paine, pudram cu putina paprika fiecare felie si bagam tava in cuptor unde o sa stea cam 15 minute pana cand painea devine usor crocanta si crema de unt si parmezan isi schimba culoarea (se face aurie).

Toata treaba asta e gata in maxim 30 de minute. Dupa prima incercare decideti daca vreti sa schimbati sau nu cantitatea de pudra de usturoi. Pentru unii e posibil sa fie putin cam intens.

De asemenea puteti inlocui parmezanul cu mozzarella, caz in care nu o amestecati cu untul. Mozzarella rasa o puneti la 10 minute dupa ce feliile de paine s-au rumenit putin in cuptor.

Pofta buna si spor la bucatareala :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...