Pages

miercuri, 5 martie 2014

Linte cu orez si inele de ceapa (Mujadarrah)


Pentru cei care nu sunt familiarizati cu retetele arabesti aceasta poate parea o reteta prea simpla dar va asigur ca gustul este unul special si acest fel de mancare, Mujadarrah, este in topul preferintelor persoanelor de origine araba.
O mancare foarte usor de preparat care combina lintea cu orezul si inelele de ceapa prajita si care este perfect completata de iaurt sau smantana.

 

 

Ingrediente:

- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare alba feliata in inele subtiri
- 1 1/3 cana linte verde
- 3/4 cana orez cu bob lung
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri iaurt sau smantana (optional)

Mod de preparare:


In primul rand tin sa mentionez ca in mujadarrahul autentic se folosesc chimion si scortisoara pe langa sare si piper. Cum unele persoane nu agreaza mirosul sau gustul de chimion ramane la alegerea voastra daca vreti sa le folositi sau nu.

Intr-o tigaie mare se incinge uleiul de masline la foc mare.
Se adauga inelele de ceapa si se lasa timp de 10 minute sa se rumeneasca pana devin maronii. Se ia tigaia de pe foc si se da deoparte.
 Intr-o cratita medie se pune lintea cu putina sare si apa cat sa o acopere putin. Se lasa pana incepe sa fiarba, se da focul la mic si se mai lasa 15 minute sa fiarba usor.
Peste linte se pune orezul si se adauga apa cat sa-l acopere. Se adauga sare si piper, se acopera cratita si se mai lasa la foc mic inca 15-20 de minute pana cand atat orezul cat si lintea sunt fierte.

Se amesteca jumatate din inelele de ceapa cu lintea si orezul fiert iar cealalta jumatate se adauga la servire impreuna cu iaurt.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...