Pages

joi, 6 martie 2014

Conopida la cuptor (usor picanta)

Ati gatit vreodata conopida la cuptor? Daca nu, merita o incercare si cu siguranta veti repeta experienta.
Sunt atat de multe feluri de mancare interesante si gustoase care se pot face din legume. De la soteuri la cele preparate rapid si date la cuptor, creme, sosuri, paste, combinatii care poate nici nu stiam ca exista si majoritatea foarte foarte simplu de facut.
Conopida la cuptor face parte dintre acele mancaruri simple si de efect.

Ingrediente:

- 1 conopida mare taiata buchetele
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 praf de sare
- piper negru macinat (dupa gust)

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol mare punem buchetelele de conopida, uleiul, fulgii de ardei, sarea si piperul. Amestecam bine cu mana pana cand conopida este acoperita complet cu ulei si condimente.
Punem hartie de copt intr-o tava sau vas de copt si pe hartie asezam conopida intr-un singur strat. Se lasa la cuptor 25-30 de minute pana cand devine aurie.

Conopida astfel coapta poate fi servita cu pui si mustar, orez, sau orice altceva va suna bine si credeti ca s-ar potrivi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...