Pages

marți, 4 martie 2014

Calzone cu pepperoni

Calzone cu salam pepperoni sau 'pepperoni pizza pocket' in varianta americana face parte din visul oricarui gurmand carnivor iubitor de pizza si sosuri care te fac sa salivezi numai mirosindu-le. Credeati ca astfel de bunatati pline de calorii sunt disponibile numai la livrare? Daca v-as spune ca am eu o reteta buna pe care o puteti prepara voi insiva? Vreti sau nu, eu tot va spun. Pentru mai multe portii puteti dubla-tripla cantitatile.

Ingrediente:

-1 lingura ulei de masline (si mai mult pentru ungere)
- 1/2 ceapa mica tocata marunt
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1 lingura bulion
- 1 conserva de 400 gr rosii cuburi
- 1/2 lingurita zahar
- sare si piper dupa gust
- 4-6 frunze de busuioc proaspat rupte
- faina pentru intins aluatul
- 450 gr aluat de pizza impartit in 4 bile
- 200 gr mozzarella
- 350 gr pepperoni taiat subtire
- parmezan ras dupa gust

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se caleste ceapa timp de 2-3 minute in uleiul de masline bine incins intr-o cratita mica la foc mediu. Apoi se adauga usturoiul si se soteaza inca 1 minut.
Dupa aceea se adauga bulionul si se mai soteaza inca un minut. Se adauga cuburile de rosii, zaharul si se pune sare si piper dupa gust. Se adauga busuiocul rupt in bucati mici si se da focul la mic.  Se lasa pe foc inca 15 minute cat facem buzunarul din aluat.
Aluatul de pizza se intinde cu sucitorul in 4 cercuri egale. Pe fiecare jumatate de cerc se pune mozzarella si cateva felii de pepperoni.
Se impatureste fiecare cerc in jumatate dupa care se indoaie marginile presand astfel incat sa nu iasa ingredientele.
Fiecare calzone se aseaza pe hartie de copt, se unge cu ulei de masline si se presara parmezan deasupra.
Se coc pana devin aurii, 10-15 minute, dupa care se servesc cu sosul preparat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...