Pages

sâmbătă, 1 martie 2014

Budinca de banane





Ati mancat vreodata budinca de banane? Daca nu, va recomand aceasta reteta pentru weekend-urile in familie sau cu prietenii. Este atat de fina si gustoasa incat o singura portie sigur nu va fi suficient.


 

 

 Ingrediente:

- 225 gr crema de branza
- 400 ml lapte condensat
-140 gr budinca de banane instant (sau de vanilie)
- 3 cani lapte dulce rece
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 220 ml frisca batuta
- 4 banane feliate
- 340 gr de piscoturi (sau biscuiti vanilati)

Mod de preparare:

Stiu ca ingredientele necesare pentru aceasta reteta nu se gasesc chiar pe toate drumurile dar cu siguranta le veti gasi in hipermarketuri.
Crema de branza gasiti sub numele de Philadelphia si lapte condensat de la Nestle.

Intr-un bol mare bateti crema de branza pana devine aerata si pufoasa. Atentie: crema de branza sa fie la temperatura camerei.
Peste crema adaugati laptele condensat, amestecul de budinca, laptele rece si esenta de vanilie. Mixati pana cand se incorporeaza toate foarte bine si obtineti o compozitie fina.

Acum legat de budinca de banane. In functie de ce tip de budinca o sa cumparati, este posibil sa aiba un gust chimic de banane, daca stiti la ce ma refer. Un gust care aduce a banane dar nu este se simte tocmai ok. Pentru a evita asta puteti inlocui cu budinca de vanilie sau faceti 50-50 budinca de vanilie cu cea de banane.

Peste amestecul de mai sus se pune jumatate din cantitatea de frisca batuta si se amesteca prin impaturire cu o lingura de lemn (miscari circulare de jos in sus).

Intr-o tava de 23/33 cm sau de dimensiuni similare asezam piscoturile unul langa celalalt. Peste piscoturi asezam felii de banana. Peste ele se intinde amestecul de budinca. Deasupra se pune restul de frisca batuta si apoi se da la rece inainte de a fi servita.

Fara cuptoare, cratiti, tigai si alte ustensile voluminoase de spalat :) Atat de simplu.

Ca sa va iasa reteta asa cum trebuie respectati reteta in detaliu.
Un lucru care poate varia este pozitionarea piscoturilor (sau a biscuitilor) care pot fi mai multe si puteti aseza atat pe fundul tavii cat si pe laterale sau deasupra. 

Incercati-o si astept fotografii cu rezultatul aici, pe mail sau pe facebook :)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...