Pages

luni, 10 martie 2014

Briose cu sunca si branza

Cine a zis ca briosele trebuie sa fie dulci? Putem face briose excelente cu sunca si branza ca aperitiv si sunt nu doar spectaculoase ci si foarte gustoase. Aceste briose se prepara foarte usor si dispar la fel de usor din farfurie asa ca probabil o sa fie nevoie sa dublati cantitatile :)

Ingrediente:

- 90 gr sunca maruntita
- 2/3 cana branza cheddar rasa
- 3/4 cana faina (pentru cozonac)
- 6 rosii cherry injumatatite
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1/3 cana lapte
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ou batut usor
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol mare amestecam faina, sarea si piperul.
Intr-un alt bol punem oul, sunca maruntita, branza rasa, uleiul de masline, laptele si patrunjelul. Le amestecam si apoi turnam peste faina, amestecand usor cu o lingura de lemn pana cand se incorporeaza.
Dupa aceea turnam compozitia in forme de briose (unse cu unt daca este cazul), punem pe fiecare briosa cate o jumatate de rosie cherry si lasam sa se coaca timp de 25-20 min sau pana devin aurii.
Se servesc calde sau la temperatura camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...