Pages

duminică, 2 februarie 2014

Rulouri cu legume

Cand vreti sa luati o pauza de la carne, va recomand sa faceti ca mine: optati pentru rulouri cu legume.
In maxim o ora sunt gata.
Daca va este totusi dor de o sursa de proteine puteti folosi linte, ca in reteta de mai jos.

Ingrediente lipii:

- 400 ml apa
- aprox 200 gr faina
- 1 lingura busuioc
- 1 praf sare
- 1 lingura ulei de masline

Ingrediente umplutura:

- 1 morcov
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 varza mica tocata
- 4 catei de usturoi maruntiti
- 3 ardei mari copti
- 1 mana de linte verde
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- sos chili cu usturoi
- ulei

Mod de preparare:


Lipiile o sa consume cel mai mult timp asa ca incepem cu ele. Amestecam bine toate ingredientele pana cand obtinem o pasta ca de clatite dar putin mai groasa. Cantitatea de faina este aproximativa pentru ca pun 'din ochi' fara sa masor de fiecare data.

Dupa ce am facut pasta de lipii, incingem bine o tigaie si punem cu polonicul compozitie in mijloc imprastiind cu fundul polonicului repede spre margini compozitia.
Daca nu va este la indemana sa faceti asa puteti sa faceti compozitia mai subtire si turnati in tigaie ca pentru clatite.

Pentru compozitie pregatim fiecare ingredient in parte:
- morcovul se taie in jumatate pe lung si apoi rondele, dupa care se caleste in putin ulei de masline si sos de soia
- varza se taie fasii subtiri si se fierbe  in putina apa si ulei de masline cu boia si cimbru pana cand scade apa si se rumenesc putin fasiile de varza. Se adauga sare si piper dupa gust.
- ardeii copti se taie fasii. Daca nu aveti copti puteti opta pentru ardei proaspeti caliti in putin ulei de masline la  foc mare.
- usturoiul se toaca marunt cu un cutit
- lintea se fierbe 2 minute dupa care se lasa sa se inmoaie in apa fierbinte cu focul stins

Dupa ce le-am terminat de gatit pe toate, incepem sa umplem lipiile: intindem o lingurita de sos chili cu usturoi pe lipie, adaugam cateva rondele de morcov, putina varza, putin usturoi, cateva fasii de ardei copt, cateva boabe de linte si impaturim facand dop la un capat.

Rulourile rezultate sunt putin picante si au un gust foarte bun, mai  sa nu-ti vina sa crezi ca o mana de legume poate fi atat de gustoasa si satioasa. 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...