Pages

sâmbătă, 22 februarie 2014

Reteta simpla de orez mexican



Cel mai gustos orez mexican, foarte simplu si usor de preparat. Pentru extra culoare si gust puteti adauga ardei gras tocat, rosu sau verde, sau rosii proaspete tocate cubulete (inainte de a turna apa).
Reteta asta de orez mexican poate concura oricand cu ceea ce gasiti in restaurante asa ca nu mai stati pe ganduri si incercati-o :)

Ingrediente:

- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare sau 2 medii tocate
- 1 cana orez
- 2 cani apa
- 1/2 conserva sos de tomate (180-200 gr)
- 2 1/2 lingurite condiment cu gust de pui (sau dupa gust)

Mod de preparare:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Punem in tigaie ceapa in ulei incins si amestecam timp de 2 minute. Peste ea adaugam orezul si amestecam treptat pana cand devine auriu (2-4 minute).
Turnam apa, sos de rosii si condimentul de pui. Amestecam si lasam pana ajunge sa fiarba. Lasam sa dea 2 clocote (cateva secunde) dupa care acoperim cu un capac, dam focul la minim si lasam sa fiarba incet 15-20 minute pana cand se gateste orezul (trebuie sa fie moale, gustati ca sa fiti siguri).
Mai departe puteti adauga patrunjel daca doriti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...