Pages

vineri, 21 februarie 2014

Pui glazurat cu miere la cuptor


 Asa-i ca suna bine? Sa vedeti cat de bun este!
Asa cum v-am obisnuit deja, este o reteta foarte usoara, nu trebuie sa fii cine stie ce chef pentru a o prepara. Unde mai pui ca, din cate am auzit, este si pe gustul copiilor.

Repejor, sa va spun cum se face bunatatea.

 

 

Ingrediente: 

- 3 piepti de pui (sau 6 jumatati)
- sare si piper dupa gust
- 1/2 cana miere
- 1/2 cana mustar clasic
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita boia
- putin patrunjel tocat (cat iei intre degete)

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 175 de grade (sau aprindem focul la mediu cu vreo 5 minute inainte de a introduce tava in cuptor).
Condimentam fiecare bucata de piept cu sare si piper si le punem pe toate intr-o tava unsa cu putin ulei (se pot pune si pe folie)
Intr-un bol amestecam mierea cu mustarul, busuiocul, boia si patrunjel. Jumatate din aceasta compozitie o turnam peste pui si intindem bine (eventual cu o pensula) pentru a acoperi bucatile de carne.
Coacem puiul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute dupa care intoarcem bucatile si le ungem cu restul de compozitie.
Le mai lasam la cuptor 10-15 minute sau pana cand puiul nu mai este roz si sucul iesit din bucatile de piept este incolor (nu sange).

Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a fi servit.

Pofta buna :)

Se poate folosi orice parte din pui, nu numai pieptul. Mai jos aveti cateva sugestii de prezentare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...