Pages

joi, 27 februarie 2014

Prajitura cu ciocolata (fara faina)


Pregatiti-va sa gatiti cel mai simplu si rapid desert exitent vreodata. Prajitura cu ciocolata fara faina, ideala pentru un desert rapid si delicios.
Desertul perfect pentru iubitorii de ciocolata si pentru cei care au intoleranta la gluten.
Se serveste cald cu inghetata, frisca, dulceata sau simplu.




Ingrediente:

- 280-300 gr ciocolata semidulce maruntita
- 115 gr unt (1/2 cana)
- 3/4 cana zahar alb
- 1/2 cana cacao
- 3 oua batute
- 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 150 grade Celsius, ungem o tava rotunda de aproximativ 20 cm (sau una de dimensiuni apropiate) cu unt si o tapetam cu cacao.
Cautam 2 cratiti pentru sistemul de fierbere pe aburi (bain marie). In cea mare punem apa cat sa ajunga la fundul celei de deasupra.
Asadar pe bain marie topim ciocolata si untul (apa sa fie fierbinte dar nu clocotita, focul mic spre mediu). Amestecam continuu cu o lingura de lemn, spatula sau tel pana cand cele doua se topesc.
Luam de pe foc si adaugam zaharul, pudra de cacao, ouale si esenta de vanilie dupa care turnam compozitia in tava pudrata cu cacao.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor lasam sa se raceasca timp de 10 minute dupa care o scoatem pe o tava sau suport de prajituri.
Bucatile de prajitura se pot incalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde daca s-au racit complet si le vreti calde.


Un comentariu:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...