Pages

duminică, 23 februarie 2014

Paste Pomodoro

Aceasta reteta de paste pomodoro foloseste paste capelli d'angelo, cele mai subtiri paste existente (din cate stiu eu), dar nu cred ca ar fi o problema daca folositi spaghete.
Daca vreti sa respectati indeaproape reteta gasiti paste capelli d'angelo la Barilla sau mai puteti folosi capellini (care-s o idee mai groase decat capelli d'angelo).

Interesant la capelli d'angelo este popularitatea lor in retetele asiatice, inlocuind cu succes maxim noodles-ii.

Ingrediente:

- 450 gr paste (capelli d'angelo)
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/2 ceapa tocata
- 4 catei de usturoi maruntiti
- 2 cani rosii roma* tocate marunt cubulete
- 2 linguri otet balsamic
- 300 ml apa (sau 1 cana vin alb)
- ardei iute maruntit** dupa gust
- piper negru dupa gust
- 2 linguri busuioc proaspat maruntit
- 1/4 cana parmezan ras

Mod de preparare:

Punem apa intr-o oala mare, putina sare (1 lingurita rasa) si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam pastele si le lasam 8 minute pana devin al dente. Le scoatem, rasturnam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa.
Punem ulei de masline intr-o tigaie inalta si lasam sa se incinga la foc mare. Sotam ceapa si usturoiul pana se rumenesc putin. Dam focul putin mai mic (mediu spre mare) si adaugam rosiile, otetul si apa (sau vinul alb). Lasam sa fiarba usor timp de 8 minute.
Adaugam pudra de ardei iute, piperul, busuiocul si pastele, amestecand bine cu sosul.
Se mai lasa pe foc 5 minute si se servesc cu parmezan deasupra.

Puteti schimba cantitatile in functie de preferinte: mai mult usturoi, daca nu aveti rosii proaspete se pot folosi cele la conserva, mai mult otet balsamic etc.
Puteti de asemenea sa strecurati bucati de piept de pui sau creveti, o sa iasa genial.





                                                                                 *

**
                                   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...