Pages

vineri, 7 februarie 2014

Macrou cu broccoli, spanac si emmentaler

Suna ciudat? Nu! Va spun eu cum suna: Sanatos! Sanatos si gustos de iti vine sa mananci vreo 3 portii.
As fi mancat si eu 3 portii daca ar fi incaput dar partea frumoasa este ca te saturi fara sa te simti greu si supra-plin ca dupa o shaworma cu de toate :D

Ok gata cu vorbaria, sa va spun ce si cum.

Ingrediente:

- 5 file de macrou
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita rozmarin maruntit (nu macinat)
- 4 linguri ulei de masline
--------------------------------
- 2 linguri ulei de masline
- o mana sanatoasa de broccoli congelat (aprox 12 rondele)
- 6-8 buchetele broccoli
- 1/2 pachet unt
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- piper rosu (optional)
- 1/2 lingurita busuioc 
- emmentaler ras (2-3 linguri)

Mod de preparare:


Punem apa la fiert intr-o oala mica (cam 1.5L).
Spalam pestele si taiem fiecare file in 2 pe lat.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam broccoli si stingem focul.

Condimentam pestele cu piper, sare si rozmarin. Incingem 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare.
Cand uleiul s-a incins asezam bucatile de macrou si le lasam aproximativ 10 minute pe partea cu piele la foc mediu si cam 7 minute pe cealalta parte pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp turnam apa cu broccoli intr-o strecuratoare si il lasam acolo pana cand se prajeste pestele.

Cand pestele e gata il scotem pe o farfurie pe care o acoperim ca sa se mentina cald.

In aceeasi tigaie in care s-a prajit macroul punem spanacul. Adaugam cateva linguri de  apa ca sa se dezghete mai repede.
Dupa ce s-a dezghetat adaugam untul si amestecam bine. Presaram cimbru si mai lasam 1 minut (cimbrul isi elibereaza gustul doar in timpul gatitului asa ca nu trebuie adaugat la sfarsit).
Apoi punem broccoli in tigaie, adaugam si restul condimentelor, amestecam bine si stingem focul.

Emmentalerul ras se presara peste amestecul de spanac cu broccoli in farfurie.

Pofta buna :)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...