Pages

marți, 4 februarie 2014

Ganache de ciocolata

Cel mai simplu ganache de ciocolata pe care l-ati vazut vreodata, va garantez.
Ce este ganache-ul? O crema, pe romaneste.
Poate fi folosit pentru prajituri sau un rasfat de fructe.

Ingrediente:

-3/4 cana lapte
- 1/3 cana unt
- 260 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura rom (optional)

Mod de preparare:


Intr-o craticioara puneti laptele si untul (foc mediu).
Lasati pana ajunge in punctul de fierbere si mare atentie sa nu dea pe aragaz.
Cand incepe amestecul sa fiarba adaugati ciocolata bucati si amestecati continuu pana cand obtineti o crema fina.
Daca doriti puteti adauga si rom.

Inainte de a folosi ganache-ul lasati-l sa se raceasca putin, nu turnati fierbinte.
Daca aveti de gand sa-l folositi pentru prajituri turnati in mijloc si intindeti spre margini.

Daca vreti sa obtineti diverse forme lasati-l sa se raceasca complet, dupa care bateti cu un tel pana cand obtineti o crema pufoasa.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...