Pages

vineri, 7 februarie 2014

Chiftelute de somon (in stil marocan)

Stiti cat de simplu e de facut reteta asta de chiftelute de somon in stil marocan? Cat ai zice 'couscous'!

Daca vreti sa diversificati meniul, puteti incerca aceasta reteta pentru mesele in familie. Va fi o surpriza foarte placuta :)

Ingrediente:


-1/2 cana couscous
- 2/3 cana suc de portocale
- 1 conserva somon rosu lasat la scurs (420 gr)
- 280 gr spanac decongelat, lasat la scurs
- 2 galbenusuri de ou batute
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:


Fierbe couscous-ul conform instructiunilor de pe ambalaj numai ca in loc de apa folosesti sucul de portocale.
Intr-un bol mare amesteci coucous-ul fiert, somonul rosu, spanacul scurs de apa (se mai strange intre palme pentru a fi siguri), galbenusurile, usturoiul, chimionul, piperul si sarea. Din compozitia rezultata formeaza chiftelute.

Intr-o tigaie mare se incinge uleiul de masline la foc mediu si se prajesc chiftelutele pana devin aurii. Se intorc o singura data la 8-10 minute.

Se pot servi cu sos de maioneza cu usturoi si paprika.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...