Pages

sâmbătă, 15 februarie 2014

Budinca de orez

Reteta asta de budinca de orez seamana destul de mult cu clasicul nostru orez cu lapte, asta ca sa nu se sperie nimeni, crezand ca cine stie ce complexitate de reteta urmeaza.

Asadar daca va place orezul cu lapte si vreti sa va amintiti de copilarie, luati un pix si o hartie si scrieti (sau apasati butonul 'print').

Ingrediente:

- 3/4 cana orez alb
- 2 cani lapte
- 1/3 cana zahar alb
- 1/4 lingurita sare
- 1 ou batut
- 2/3 cana stafide
- 1 lingura unt
- 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:


O cana si 1/2 de apa se aduce in punctul de fierbere intr-o cratita (lasati apa la foc mediu pana cand aproape incepe sa fiarba).
Cand a inceput sa fiarba punem orezul, punem capacul, dam focul la mic si lasam sa fiarba 20 de minute amestecand din cand in cand.

Dupa ce a fiert orezul il amestecam cu 1 cana 1/2 de lapte, zahar si sare. Mare atentie, nu adaugati zaharul daca orezul nu este fiert bine, altfel o sa ramana tare.
Se lasa sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute pana cand amestecul devine cremos si se ingroasa.
Apoi adaugam restul de lapte, oul si stafidele; mai lasam sa fiarba 2 minute amestecand continuu.
La final sa ia de pe foc si se adauga untul si esenta de vanilie.

Dupa cum spuneam, o reteta simpla, foarte usor de preparat.

Puteti decora dupa preferinte: cu scortisoara, ciocolata rasa, coaja de portocala sau lamaie, zahar brun, fructe etc.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...