Pages

luni, 3 februarie 2014

Briose cu banane si crema de ciocolata

Cand faci pentru prima data briose cu banane e ok, ai un desert hranitor, dar cand descoperi combinatia de briose cu banane si crema de ciocolata te simti ca un geniu culinar care a descoperit mixul perfect.
Si nu orice crema de ciocolata ci fix asta din reteta de mai jos.

Dati-i print, scrieti pe o hartie, numai sa nu cumva sa nu le incercati macar o data!

Ingrediente briose cu banane:

- 1 1/2 cana faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 3 banane
- 3/4 cana zahar
- 1 ou
- 1/3 cana unt topit (aprox 50 gr)

Mod de preparare briose cu banane:


Intr-un bol amestecam: faina, praful de copt si sarea.

Intr-un alt bol (mai mare) amestecam bananele facute pasta (puteti folosi un blender sau ustensila de zdrobit cartofii pentru piure), oul, zaharul si untul. Eu am strecurat si coaja de la o lamaie, dar este optional.
Dupa ce s-a mai topit zaharul, adaugam treptat amestecul de faina si amestecam bine cu un tel.

Cand cele doua s-au incorporat punem cate o lingura de compozitie in fiecare forma de briose. Nu umpleti formele de briose pentru ca or sa creasca si va treziti cu jumatate de compozitie in tava, eventual arsa.

Se baga in cuptorul preincalzit (dati focul cu vreo 5 minute inainte la mediu). Se lasa in cuptor la foc mic 20-30 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Ingrediente crema de ciocolata:

-50 gr cacao
- 1 cana zahar pudra
- 8 linguri apa
- 1 ciocolata si 1/2 amaruie
- 1 1/2 pachet unt

Mod de preparare crema de ciocolata:


Intr-o cratita se cerne cacaoa si se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga apa si ciocolata amaruie bucatele.
Se amesteca continuu iar din momentul in care au inceput sa fiarba se mai lasa pe foc 5-7 minute.

Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se incorporeaza in compozitie.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dupa ce s-au racit putin briosele taiem cu un cutit partea de deasupra, ornam cu crema  (pe care eu am pus-o calda, de-asta nu a luat nicio forma) si decoram in functie de preferinte (bomboane decorative, fulgi de ciocolata etc.)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...