Pages

duminică, 19 ianuarie 2014

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Noi, astia nascuti mai demult, in copilarie cand auzeam de salam de biscuiti incepeam sa salivam instant. Asta pentru ca fiecare mama sau bunica stia, fiecare in felul ei, sa faca salam de biscuiti, rulada de biscuiti sau bile de biscuiti.
Astazi din pacate femeile nu mai sunt nici atrase nici timp nu prea mai au sa stea in bucatarie si sa bibileasca o asemenea bunatate sau merg pe principiul 'la ce sa-l fac daca il pot cumpara de-a gata'.
Daca tu faci parte dintre cei care vor sa isi murdareasca putin mainile si vrei sa faci un salam de biscuiti cum de mult n-ai mai mancat, mai jos ai reteta.

Ingrediente:

-1.5 kg biscuiti populari
- 600 ml apa calda sau lapte
- 150 gr cacao
-650 gr zahar
-300 gr margarina sau unt
-3-4 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta de rom
- 250 gr stafide
- 1 castron nuci tocate sau sfaramate cu sucitorul

Mod de preparare:


Apa/laptele, cacaoa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca pana cand amestecul da in clocot.
Se adauga margarina sau untul taiate cubulete si se amesteca bine.
Se adauga zaharul vanilat, romul, nucile si stafidele.
Apoi adaugam biscuitii sfaramati.

Atentie! Biscuitii trebuie sa fie sfaramati inainte sa ne apucam de orice altceva. Recomandat este ca o parte din biscuiti sa fie rupti cu mana in bucati cat se poate de mici (o sa va doara degetele 3 zile dup-aia :D ) si cealalta parte sa fie ori dati printr-un blender ori faramati pudra cu sucitorul.


Daca vreti sa puneti pudra de biscuiti si deasupra salamului opriti pentru a pune pe folie.
Dupa ce am terminat de amestecat toate ingredientele pregatim repejor o folie/celofan pentru a rula salamul.
Se pune compozitie de-a lungul foliei dupa care incepem sa rulam apasand puternic pentru a nu ramane goluri de aer si pentru a lega bine toata compozitia.
Nu pierdeti timpul intre amestecat ingredientele si rulat pe folie pentru ca biscuitii absorb tot sosul de cacao si nu o sa se lege compozitia astfel incat sa poata fi rulata bine si taiata. 
Intr-adevar se depunde efort dar astfel nu o sa avem neplacerea de  a ni se imprastia salamul cand vrem sa-l taiem.

In imagini o sa vedeti salamul deja rulat intr-o folie de celofan gros. Eu nu am mai avut ocazia sa fac  poze salamului taiat felii dar in schimb am facut niste bile din aceeasi compozitie, umplute cu cate o visina din dulceata.

Spor la treaba si pofta buna :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...