Pages

joi, 30 ianuarie 2014

Pui Teriyaki la cuptor

O reteta delicioasa de pui teriyaki pe care o puteti dubla foarte usor daca gatiti pentru mai multe persoane.

Ingrediente:

- 2 linguri faina alba
- 1 lingura apa rece
- 1/2 cana zahar alb
- 1/2 cana sos de soia
- 1/4 cana otet de mere
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 12 ciocanele de pui fara piele (sau aripi/piept)

Mod de preparare:


Intr-o cratita mica, la foc mic, combinati faina, apa, zaharul, sosul de soia, otetul, usturoiul, scortisoara si piperul. Se amesteca frecvent pana cand sosul se ingroasa si face bule.

Incingeti cuptorul la 425 de grade Celsius.

Asezati ciocanelele pe o tava unsa cu putin ulei sau unt, le ungeti cu sos, le intorceti si ungeti si pe partea cealalta.

Se coc in cuptorul incins timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute se intorc si se mai coc inca 30 minute.

Carnea se unge cu sos la fiecare 10 minute pe parcursul coacerii. 

Pofta buna :)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...