Pages

vineri, 3 ianuarie 2014

Piftie de pasare

Printre mancarurile traditionale romanesti se numara si piftia care, cu toate ca este foarte simplu de facut, de batai de cap multora, motivul principal fiind faptul ca uneori nu se incheaga. Pentru a nu intampina o astfel de situatie cititi reteta de piftie de mai jos.

Ingrediente si mod de preparare:

Oasele de la 3 piepti de pasare si de la 6 pulpe se pun la fiert in apa rece, nivelul apei sa fie mai sus cu 2 degete de cel al oaselor.
Focul sa fie mediu, se spumuieste in permanenta apa.
Se misca oasele putin, astfel spuma ramasa se ridica la suprafata. Dupa ce s-a luat toata spuma se adauga 1 lingurita de sare, 1 foaie de dafin si cateva boabe de piper.
Se pune capacul intr-o parte si se da focul mic. Se lasa sa fiarba aproximativ 5 ore.
Motivul pentru care de cele mai multe ori nu se incheaga zeama de la piftie este simplu: se fierb oasele prea putin. 
Pentru a verifica daca zeama se incheaga se ia o lingura de zeama, se pune intr-un castronel si se da la frigider 10 minute.
Daca dupa cele 10 minute zeama nu este inchegata se mai lasa la fiert.
Daca s-a inchegat stingem focul, punem o strecuratoare pe un alt vas si scurgem apa de la oase.
Cand se mai raceste se ia carnea de pe oase, se scot boabele de piper si foaia de dafin.
Se strange grasimea de deasupra cu o lingura. Grasimea ramasa se ia cu ajutorul unor servetele de hartie.
Se pune carnea in castronele iar in zeama adaugam sare dupa gust si usturoi pisat (1-2 capatani).
Se strecoara bine zeama si se toarna peste carne in castronele.
In momentul in care se toarna in castronele zeama trebuie sa fie calda.
Se dau castronelele la rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...