Pages

joi, 23 ianuarie 2014

Pandispan simplu si pufos

Retete de pandispan sunt multe dar nu toate ies asa cum ne asteptam sa iasa un pandispan: pufos.
Asadar am gasit pentru voi o reteta de pandispan pufos si simplu de facut.
Reteta poate fi folosita atat pentru prajituri cat si pentru briose.

Ingrediente:

- 1 cana zahar alb
- 1/2 cana unt
- 2 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 1/2 cana faina
- 1 3/4 lingurite praf de copt
- 1/2 cana lapte

Mod de preparare:


1. Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius (sau 7-10 min la foc mediu), ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 22x22 cm.

2. Intr-un bol amestecati bine untul cu zaharul. Adaugati ouale unul cate unul si amestecati dupa care puneti esenta de vanilie. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati in amestecul precedent. Amestecati bine. La sfarsit adaugati laptele si continuati sa amestecati pana cand amestecul devine foarte fin.
Turnati compozitia in tava.

3. Coaceti timp de 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Pentru briose sunt suficiente 20-25 de minute.
Pandispanul este gata cand trece testul scobitorii sau cand aluatul devine elastic la atingere.

In continuare va puteti juca asa cum doriti cu creme si decoratiuni :) Mai jos aveti cateva idei:














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...