Pages

miercuri, 8 ianuarie 2014

Omleta cu ciuperci si emmentaler

Astazi am hotarat sa incepem o dieta mai sanatoasa (mai ales dupa toate mancarurile grele de sarbatori), asa ca am cumparat o multime de legume, lactate, sosuri asiatice si alte minuni. Printre altele un cocktail de ciuperci ne-a atras atentia, congeltate ce-i drept dar neasteptat de gustoase.

Si ce faci cand ciorba de vita facuta cu 2 zile in urma nu tine de foame decat cel mult 2 ore? Faci o frumusete de omleta cu ciuperci ca sa nu recurgi la prajeli si alte feluri de mancare nesanatoase.

Ingrediente:

- 200-300 gr ciuperci (congelate sau proaspete)
- 3 oua
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 lingurita amestec condimente italienesti (sare, piper rosu, rozmarin etc)
- 1/4 pachet unt
- 5-6 linguri emmentaler ras

Mod de preparare:

In prima faza punem ciupercile in tigaia bine incinsa. Chiar daca sunt congelate sau proaspete vor lasa zeama destul de multa. Prin absurd, in caz ca nu lasa, puneti cam jumatate de cana de apa.
Se lasa sa fiarba in suc propriu la foc mediu pana cand zeama scade la jumatate.
Se condimenteaza, se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba vreo 3 minute dupa care se adauga untul. Se amesteca untul pana se topeste in tigaie si se lasa sa fiarba in continuare cam 5 minute amestecand ocazional.
Se sparg cele 3 oua in tigaie, se sparge fiecare galbenus si se amesteca bine cu ciupercile.
Intre timp pe o farfurie punem un strat de emmentaler pe care vom aseza omleta.
Dupa ce s-au inchegat bine ouale asezam omleta pe patul de branza, nivelam si deasupra mai punem un strat de branza.

Ciupercile si emmentalerul se completeaza foarte bine ca gust asa ca veti avea parte de un deliciu.
Pofta buna si spor la bucatareala :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...