Pages

marți, 21 ianuarie 2014

Noodles de orez cu ciuperci si varza de bruxelles

O noua experienta: noodles de orez gatiti acasa.
Daca pana acum doar am comandat mancare chinezeasca, am hotarat ca e timpul sa invat sa si gatesc retete asiatice.
Nu stiu cat de asiatica este reteta asta pentru ca am improvizat, dar stiu ca a iesit foarte buna si gustoasa.

Ingrediente:

- 1 pachetel noodles de orez
- 10 bucati varza de bruxelles
- 2 maini ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 2-3 linguri sos chili cu usturoi
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano

Mod de preparare:


Taiteii se pun intr-un castron cu apa timp de 20-30 de minute pentru a se inmuia. Faptul ca ii punem in apa ii face mai fini si fierb mai repede.

Se fierb timp de 5 minute (sau cat scrie pe ambalaj) dupa care se scurg de apa si se toarna apa rece peste ei pentru a nu se lipi.

Se incinge bine o tigaie, se pune ulei de masline si cand este foarte bine incins se pun fasiile de ceapa.
Tot ceea ce vom gati in tigaie se face la foc mare.

Dupa 2 minute se adauga varza de bruxelles  si se caleste 3-5 minute pana cand se rumeneste putin. Dupa aceea adaugam ciupercile taiate bucati mari, le lasam sa se parleasca putin, adaugam putina apa si lasam pe foc inca vreo 5 minute amestecand din cand in cand.

Spre sfarsit adaugam usturoiul tocat, sare si piper dupa gust, oregano si sosul chili.
Se scurg taiteii de apa si se pun in tigaie.
Se amesteca si se lasa cam 2 minute cat sa se imbibe putin cu sos.

Se pun toate intr-un bol mare si se amesteca.

Se serveste cald.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...