Pages

joi, 16 ianuarie 2014

Cartofi natur cu busuioc

Clasica reteta de cartofi natur care poate fi modificata si reinventata in functie de preferinte.
Se numara printre cele mai simple retete de cartofi natur si, desigur, daca ii vreti simpli puteti renunta la busuioc.
Hai sa va explic cum se fac cartofii natur intr-o singura tigaie (fara a-i plimba de la fiert la tras in unt).

Ingrediente:

- 8-10 cartofi (sau mai putini daca sunt mai putine guri la masa)
- 1/2 pachet unt
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 uscat
- 1-2 cani apa

Mod de preparare:

Se curata si se spala cartofii dupa care se taie in 4.
Se incinge bine o tigaie inalta (sau suficient de spatioasa incat sa nu stea foarte ingramaditi cartofii), se pune la topit jumatate din cantitatea de unt (adica un sfert de pachet).
Dupa ce untul s-a topit aproape in totalitate punem cartofii si ii lasam asa aproximativ 3 minute dupa care turnam peste ei o cana de apa, amestecam putin si punem capacul.
Apa sa fie cam pana la jumatatea cartofilor, nu sa-i cuprinda, altfel asteptam mult si bine sa se evapore si facem cartofii piure.
Se da focul la mic.
In continuare ne putem vedea de treaba pana cand fierb cartofii. Se mai verifica din cand in cand si se amesteca.
Daca vi se pare ca a scazut mult apa mai adaugati cam jumatate de cana.
Cand cartofii sunt aproape fierti, nici sa se farame nici cruzi, se ia capacul, se adauga restul de unt si se amesteca pana se topeste.
Se lasa fara capac pana cand se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.
Atunci e timpul sa punem sare si piper.
Se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca frumos, se adauga busuiocul, se mai lasa putin  si se stinge focul.

Se sevesc calzi, preferabil cu un sos :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...