Pages

joi, 30 ianuarie 2014

Briose cu banane

Ca o fana declarata a brioselor ce sunt, va prezint inca o reteta: briose cu banane.
Suna bine, nu?
Daca vreti sa fie mai sanatoase decat sunt deja, puneti mai multe banane si scadeti cantitatea de zahar.
Hai sa vedem cum se fac minunatiile astea.

Ingrediente:

- 1 1/2 cana faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 4 banane zdrobite
- 1/4 cana zahar alb
- 1 ou batut usor
- 1/3 cana unt topit
- 1/3 cana zahar brun
- 2 linguri faina
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1 lingura unt

Mod de preparare:


Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti cu putin unt 10 forme de briose (sau aliniati formele de hartie/silicon).

Amestecati 1 1/2 cana faina cu bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol amestecati bananele cu zaharul alb, oul si untul topit. Amestecati cele doua compozitii pana cand se incorporeaza (nu mai mult). Puneti amestecul in formele de briose.

Intr-un bol mic amestecati zaharul brun cu 2 linguri de faina si scortisoara. Le amestecati pe toate cu o lingura de unt si presarati deasupra brioselor.

Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute, pana cand devin aurii sau pana cand trec testul scobitorii.

Daca nu vreti sa faceti briose puteti folosi aceeasi compozitie pentru a face prajitura de banane, caz in care puteti folosit o tava oarecare sau una de chec.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...