Pages

luni, 9 decembrie 2013

Prajitura Tigru

Se apropie cu pasi repezi Craciunul si ne gandim ce fel de prajituri sa facem. Cu cat sunt mai gustoase si mai simplu de facut, cu atat mai bine, nu? 
Ei bine, daca vreti sa scapati de facut blaturi si creme si glazuri, am reteta perfecta.

Ingrediente:
- 450 gr ciocolata alba
- 450 gr ciocolata semi-dulce topita
- 1 1/3 cana unt de arahide (aprox 250 gr)

Mod de preparare:
Pregatim o tava cu hartie de copt (tava de aprox 25x40).
Intr-o craticioara pe bain-marie (punem apa intr-o cratita apoi alta cratita peste) punem ciocolata alba si untul de arahide. Amestecam continuu pana cand cele doua se combina. Atentie, apa nu trebuie sa fiarba.
Amestecul obtinut se toarna in tava. Se pune deasupra ciocolata semi-dulce topita si cu ajutorul unui cutit facem forme (cercuri) pana cand suprafata ajunge sa arate ca niste bile colorate.

Se lasa la racit pana se intareste.

Se taie bucati si se aseaza pe farfurie/platou.
Daca doriti puteti folosi ornamente.

Prajitura este foarte gustoasa si cel mai important, se face si foarte repede :)

Spor la bucatareala!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...