Pages

joi, 5 decembrie 2013

Mini tarte cu legume si branza

Daca si tu ai niste legume care stau degeaba in frigider, merita sa incerci reteta asta de mini tarte cu legume si branza, poti modifica pe ici pe colo, garantez ca merita.

Ingrediente blat tarta:
- 250 gr faina
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita busuioc
- 120 gr unt taiat cubulete

Ingrediente umplutura tarta:
- 8-10 masline
- 1 mana fasii de varza tocata
-  sos de soia (optional)
- castraveti murati
- 1 morcov
- bulion
- 200 gr branza
- 2 oua
- 1/2 legatura patrunjel
- parmezan ras

Mod de preparare:
Prima data am facut blatul pentru ca are nevoie de 30 de minute de stat la rece.
In principiu se framanta toate ingredientele. Eu am pasat putin cu blenderul mai intai si apoi am framantat. Daca vi se pare ca aluatul nu se leaga bine puneti 4 linguri de apa, framantati si eventual mai completati cu putina faina.
Se lasa la rece timp de 30 de minute.

Umplutura e banal de simpla insemnand ca se scot smaburii maslinelor presand cu dosul unei linguri fiecare maslina pentru a fi mai usor, se taie varza fasii subtiri si optional se poate stropi cu putin sos de soia, se taie bucati mici castravetii, se curata morcovul si se da pe razatoarea mica.
Am folosit branza la borcan pusa din toamna pentru a face o crema. Am pisat cu blenderul branza cu doua oua pana am obtinut o crema fina si apoi am amestecat cu patrunjel.

Am scos aluatul de la frigider si am impartit in 4 bucati egale.
Am lasat cuptorul sa se incinga la foc mic.
Fieacre bucata de aluat se intinde intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime si se taie in bucati suficient de mari incat sa acopere formele de briose.
Eu le-am facut repejor, le-am mai peticit pe ici pe colo, dar in final au iesit ok :D
Dupa ce ati acoperit toate formele de briose incepeti sa puneti ingredientele: 1 varf de lingurita de bulion intins pe fundul formei, o bucatica de castravete, putina varza, putin morcov ras, o lingura de crema de branza cu oua si patrunjel si deasupra un praf de parmezan ras.

Se baga tava in cuptor si se lasa pana cand se rumenesc frumos deasupra (aprox 15 minute).

Se servesc calde cu smantana rece. Sunt delicioase si hranitoare.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...