Pages

joi, 26 decembrie 2013

Carnati de casa cu mix de carne

Carnatii fac parte dintre mancarurile traditionale in Romania asa ca ar fi pacat sa treaca sarbatorile si sa nu va dau o reteta de carnati, nu?

Pentru reteta de mai jos aveti nevoie de 6-8 metri de mate de porc si de putina indemanare.

Ingrediente:
-3 kg carne (vita, piept de pasare, pulpe de pasare dezosate, porc, sunca de porc taiata cubulete)
- 200 gr grasime de pasare
- 3-4 capatani de usturoi
- 4 lingurite condiment pt carnati
- 2 lingurite piper macinat
- 1 varf lingurita boia de ardei iute
- 3 lingurite sare
- 4-5 linguri apa calduta

Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa va spun ca daca nu va place prea mult usturoiul puteti diminua cantitatea.
Dupa cum se poate observa, carnatii nostri au fost o corcitura, am pus cate putin din fiecare tip de carne. Voi puteti pune ce fel de carne doriti sau din toate, predominand una anume.
Asta-i frumusetea retetelor de carnati, te poti juca asa cum vrei cu ele.
In rest mare filozofie nu este: taiati carnea bucati cat sa incapa in masina de tocat, aveti grija sa taiati tendoanele, fasiile de piele sau ce or mai avea ca sa se poata toca frumos, tocati carnea si grasimea si amestecati cu celelalte ingrediente mentionate in lista.
Amestecati bine dupa care puneti matul pe dispozitivul aferent si incepeti sa umpleti, rotind de 2 ori o data la 10 cm sau cat de lungi ii vreti.
Carnatii nu trebuie burdusiti cu carne, ii puteti lasa putin lejeri, astfel nu se vor crapa la prajire.

Dupa ce ati terminat de umplut carnatii ii puteti pune ori la frigider ori pe sarma la rece (balcon, magazie etc.) sau ii puteti afuma.

Pofta buna si nu uitati: alimentele de sarbatori nu se mananca toate la o masa. Astfel o sa evitati pastilele si apelurile la Salvare :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...