Pages

luni, 18 noiembrie 2013

Supa de ciuperci

Aromata si cremoasa, supa de ciuperci iti incanta papilele gustative. Aici aveti o varianta simpla de supa de ciuperci, pe viitor urmand sa va prezint si alte retete.

Ingrediente:
- 250 gr ciuperci proaspete
- 4 cepe
- 100 gr unt
- 2 linguri sos de soia
- 400 ml supa de oase (vita sau pui)
- 1-2 linguri de faina alba
- 200 gr smantana
- 200 gr carne de vita
- rozmarin
- sare, piper

Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se taie bucati.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt. Se lasa pana capata o culoare aurie.
Se adauga ciupercile peste ceapa, se amesteca si se lasa la calit. Cand ciupercile lasa zeama se condimenteaza cu rozmarin si piper si se adauga sosul de soia.
Dupa 3 minute de fierbere se adauga carnea de vita fiarta facuta cubulete. Se amesteca, se mai lasa cateva minute si apoi se adauga supa de oase, de vita sau de pui.
Ca supa eu am folosit supa ramasa de la fierberea carnii de vita.
Separat se amesteca smantana cu faina si se adauga sare si piper.
Dupa ce a fiert supa cu restul ingredientelor 5-7 minute adaugam smantana si amestecam bine.
Se mai lasa la fiert 8-10 minute la foc mic amestecand din cand in cand.
Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

Rezultatul este delicios si poate fi reincalzita, nu isi schimba gustul. Pofta buna :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...