Pages

marți, 26 noiembrie 2013

Saratele cu branza

Cea mai simpla reteta de saratele! Ies multe, sunt satioase si foarte simplu de preparat. 

Ingrediente:
- aproximativ 1 kg branza sarata
- 3 cani faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1 pachet unt (200 gr)
- 3-4 linguri apa

Mod de preparare:
Inainte de toate se pune branza la scurs pe servetele de bucatarie, prosop, o coala de hartie, orice poate absorbi zerul.
Ideea este ca branza sa fie cat mai uscata/fara zer in momentul in care ne apucam de saratele.
Eu am lasat-o cam 1 ora.
Untul trebuie scos din timp pentru a fi la temperatura camerei, altfel o sa va fie greu sa-l framantati.
Faramati bine branza cu mana, adaugati untul taiat in 4 bucati sau mai multe, adaugati o cana de faina si praful de copt si  incepeti sa framantati.
Adaugati si a doua cana de faina si framantati in continuare.
Puneti treptat cate o lingura de apa si dupa 3-4 linguri mai completati cu faina pana cand aluatul nu se mai lipeste asa tare de maini.

Inainte de a va apuca de rulat aprindeti cuptorul la foc mic si il lasati sa se incinga.
Impartiti aluatul in 4 parti, presarati cu faina suprafata de lucru si intindeti o foaie de aproximativ 3 mm. Cu un cutit sau o rotita taiati in fasii de 5-10 mm latime si 8-10 lungime.
Se pun saratelele pe hartie de copt in tava sau in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc pe fund si capata o culoare usor aurie la suprafata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...