Pages

luni, 4 noiembrie 2013

Salata de orez cu ton si mazare

A fost prima data cand am facut salata de orez cu ton si mazare si cu siguranta o sa repet experienta pentru ca rezultatul e yumm!
Uneori am tendinta de a complica lucrurile asa ca am folosit multe ingrediente dar voi o puteti simplifica in functie de preferinte.
Ingrediente:
- 1 cana orez (bob lung)
- 200 gr mazare
- 4 oua
- ulei de masline
- oregano
- 1 conserva de ton
- cubulete de branza
- ementaler ras
- sare de mare
- piper
- fasii de ardei copti
- otet balsamic

Mod de preparare:


Mai intai punem mazarea la fiert in suficienta apa incat sa incapa si orezul. Dupa ce mazarea a fiert vreo 5 minute adaugam orezul.
Orezul se lasa la fiert pana se umfla si nu mai este crud (puteti lua un bob si il mestecati; daca trosneste mai trebuie lasat la fiert). Nu lasati prea mult la fiert pentru ca nu avem nevoie de pilaf.

Dupa ce au fiert mazarea si orezul le scoatem cu o paleta intr-un bol, scurgem apa, punem mazarea si orezul inapoi in cratita si spargem cele 4 oua peste ele.
Amestecam continuu pana cand ouale se incorporeaza in compozitie si nu mai sunt crude.

Apoi scotem tot intr-un bol mare si adaugam restul ingredientelor, ementaler ras la final.
Daca vreti sa predomine gustul de ton puteti adauga 2-3 conserve.

Unele ingrediente se pot inlocui fara probleme cum ar fi sarea de mare cu sare normala, uleiul de masline cu ulei de floarea solrelui si otetul balsamic cu zeama de lamaie cu toate ca gustul nu va mai fi acelasi.

Asta-i tot, spor la bucatareala :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...