Pages

joi, 28 noiembrie 2013

Prajitura cu merisoare si nuci

Una dintre cele mai interesante retete intalnite de mine in ultima vreme este aceasta de prajitura cu merisoare si nuci.
Eu zic ca merita incercata macar din curiozitate.

De tinut minte ca merisoarele si nucile se coc pe funtul tavii pentru un aspect perfect.

Ingrediente:
- 2/3 cana zahar brun
- 100 grame unt
- 1 1/4 cana merisoare
- 1/2 cana nuci tocate marunt
------------------------------------
- 1/3 pachet unt la temperatura camerei
- 3/4 cana zahar alb
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana smantana
- 1 1/2 cana faina alba
-  1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 175 de grade Celsius. In cazul in care folositi tava cu fund detasabil indicat este sa inveliti exteriorul in folie de aluminiu pentru a preveni scurgerea.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.

Punem o cratita pe foc mediu si amestecam zaharul brun cu 100 gr de unt. Se aduce amestecul in punctul de fierbere si se toarna pe fundul tavii. Apoi presaram merisoare si nuci. Merisoarele pot fi inlocuite si cu afine daca doriti.

Intr-un bol mare amestecam 1/3 pachet unt cu 3/4 cana de zahar pana se obtine un amestec pufos. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine, dupa care adaugam esenta de vanilie.
Turnam treptat amestecul de faina alternand cu smantana.
Amestecul rezultat se toarna in tava peste fructe.

Se coace timp de o ora sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Dupa coacere se lasa in tava timp de 10 minute dupa care se intoarce tava invers pe un platou si se scoate prajitura.
Se serveste calda.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...