Pages

luni, 18 noiembrie 2013

Prajitura cu dovleac

Prajitura de toamna fina si gustoasa, asta ar fi descrierea perfecta pentru prajitura cu dovleac.
Dupa coacere o puteti decora cu crema voastra preferata.

Ingrediente:
- 2 cani zahar alb
- 1 1/4 cana ulei vegetal
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 cani pasta de dovleac
- 4 oua
- 2 cani faina alba
- 3 lingurite praf de copt
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 cana nuca maruntita (optional)

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 de grade. Ungeti cu unt sau ulei si tapetati cu faina o tava de 30/45.
Amestecati intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.
Intr-un bol mare amestecati zaharul cu uleiul. Adaugati esenta de vanilie si pasta de dovleac, apoi adaugati ouale cate unul pe rand amestecand in continuare.
Treptat adaugati amestecul de faina. La sfarsit adaugati bucatelele de nuci.
Turnati tot amestecul in tava si lasati la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca apoi taiati si ornati in funtie de preferinte.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...