Pages

miercuri, 20 noiembrie 2013

Orez cu ciuperci si fructe de mare

E atat de frumos cand sotul iti spune sa iei o pauza de la bucatareala si iti face o surpriza ca asta: orez cu ciuperci si fructe de mare.
Nu este doar aspectuos ci si foarte gustos.

Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 cana orez bob lung
- 3 cepe medii rosii
- 500 gr ciuperci proaspete
- 1 pachet unt (200 gr)
- 400 gr fructe de mare
- 2 linguri sos de soia dulce
- sare
- piper
- 1/4 lingurita rozmarin macinat
- 1 varf de cutit condimente italienesti

Mod de preparare:
Se lasa la umflat orezul timp de 1 ora. Astfel iese amidonul, boabele nu se lipesc si fierb mai repede.
Dupa ce orezul a fost prefiert timp de 10 minute se scurge de apa, se incinge tigaia cu 1/2 pachet unt si se prajeste orezul.  Se asezoneaza dupa gust.
Ciupercile se spala, se curata si se taie bucati. Intr-o alta tigaie se topeste jumatate din untul ramas, se adauga ciupercile si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa pana se calesc si se prajesc putin.
Se scot ciupercile si se pune la topit restul de unt ramas in care se caleste ceapa tocata mare. Se condimenteaza cu sare, rozmarin si piper dupa gust. Se lasa pana se inmoaie putin. Daca este necesar puteti adauga inca o lingura de unt.
Fructele de mare se spala si se pun pe tigaia de teflon. Se lasa timp de cateva minute pana isi lasa zeama.

Se scoate orezul pe farfurie (ii puteti da ce forma doriti) si se adauga ciupercile, ceapa si fructele de mare.Se orneaza cu sos de soia.
Pofta buna :)




2 comentarii:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...