Pages

joi, 28 noiembrie 2013

Iahnie de fasole

Cand ati gatit ultima data iahnie de fasole? Ei bine, eu astazi. Cu niste castraveciori murati si carnati de casa, mananci de-ti pocnesc falcile.

Poate pentru unii pare complicat de pregatit dar este foarte simplu.

Ingrediente:
- 600 gr fasole
- 1 ceasca ulei sau untura
- 1 morcov
- 5 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare:
Am lasat fasolea la umflat aproximativ 12 ore. In principiu o puteti lasa peste noapte.
Se pune fasolea la fiert, se lasa sa clocoteasca 5-10 minute dupa care se schimba apa.
Eu am schimbat apa de 2 ori dar o puteti schimba de mai multe ori daca doriti.
Se lasa la fiert aproximativ 2 ore (incercati un bob sa vedeti daca este fiert bine).

Intr-o tigaie puneti la incins o ceasca de ulei sau untura (eu am folosit untura), curatati si tocati cepele (am folosit ceapa rosie) si le puneti la calit.
Dupa ce s-a inamuiat ceapa adaugati morcovul ras pe razatoarea mare.
Dupa 2-3 minute adaugati usturoiul pisat sau ras marunt, amestecati, adaugati bulionul, condmentati si mai lasati pe foc alte 3 minute.

Adaugati tot amestecul peste fasole si amestecati bine. Aveti grija ca fasolea sa aiba apa suficienta, nici foarte scazuta nici ciorba :)

Se mai lasa pe foc cam 5 minute la foc mare, amestecand din cand in cand.
La sfarsit se stinge focul si se adauga mararul.

Tot ce va mai trebuie acum sunt castravetii murati :) pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...