Pages

duminică, 24 noiembrie 2013

Fursecuri de Craciun

Pentru masa de Craciun se pot pregati multe preparate gustoase. Daca vreti ceva care se prepara repede si arata si bine, va recomand reteta de fursecuri de mai jos.

Ingrediente:
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- 1 cana zahar alb tos
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 1/2 cani faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 6 linguri dulceala de capsune
- ornamente dulci (optional)

Mod de preparare:
Amestecam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Treptat se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Separat amestecam faina, praful de copt si sarea.
Incorporam amestecul de faina in cel de unt si amestecam pana cand compozitia devine omogena.
Aluatul se lasa la rece timp de 3 ore.
Dupa ce au trecut cele 3 ore incingem cuptorul la 175 grade Celsius, ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Pe o suprafata presaram putina faina si intindem jumatate din cantitatea de aluat intr-o foaie de aproximativ 3mm grosime.
Cu o forma de steluta decupam din aluat dupa care o parte din aceste stelute le decupam iar cu o alta forma mai mica.
Le punem in tava, decoram daca este cazul si le lasam la cuptor 6-8 minute.
Dupa ce fursecurile s-au racit complet punem dulceata de capsune pe stelutele mari si deasupra punem stelutele decupate.

Pentru a se pastra proaspete le puteti pune intr-o punga sau o cutie cu capac.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...