Pages

vineri, 15 noiembrie 2013

Friptura de porc la cuptor (marinata)

Friptura de porc gatita corect iese senzationala. Daca ii preparati si o marinada asa cum trebuie nu are cum sa nu iasa un deliciu.
Daca doriti puteti dubla cantitatea de sos pentru a servi alaturi de garnitura.

Ingrediente:
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri ketchup
- 6 medalioane de porc (sau costite)

Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 175 grade.
Intr-un bol mic amestecam energic sosul de soia, uleiul, zeama de lamaie, zaharul si ketchupul.
Asezam medalioanele in tava de copt si le ungem cu jumatate din cantitatea de sos.
Coacem carnea de porc timp de 30 de minute in cuptorul incins.
Dupa 30 de minute intoarcem medalioanele si le ungem cu restul de sos.
Se mai lasa la cuptor inca 30 de minute.

Pentru friptura de porc se pot face diverse garnituri in functie de preferinte: orez, fasole verde, mix de legume, cartofi etc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...