Pages

vineri, 15 noiembrie 2013

Bagheta frantuzeasca

Vreti o reteta buna de bagheta frantuzeasca, sa iasa pufoasa si cu o crusta subtire numai buna pentru sandwichuri?
Asta este reteta ideala.

Ingrediente:
- 1 cana de apa
- 2 1/2 cani faina pentru paine (sau normala)
- 1 lingurita zahar alb tos
- 1 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita drojdie
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita apa

Mod de preparare:
Reteta originala se face la masina de paine dar in caz ca nu aveti asa ceva puteti la fel de bine sa o framantati cu propriile maini.
Intr-un bol mare amestecati 1 cana de apa, faina, zaharul sarea si drojdia. Aluatul va fi mai moale decat la orice alta paine asa ca puteti folosi o lingura de lemn pentru a amesteca.
Dupa ce s-au incorporat ingredientele lasati aluatul sa creasca intr.un loc cald timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute ar trebui sa isi dubleze volumul.
Pe suprafata de lucru presarati putina faina, scoateti aluatul si il impartiti in bucati egale. Din fiecare bucata de aluat formati o bagheta si pe masura ce le rulati aveti grija sa scoateti bulele de aer.
Puneti baghetele pe o foaie de copt la distanta de 4 cm una de cealalta.
Cu un cutit crestati baghetele pe diagonala si mai lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 30-40 de minute.
Incingeti cuptorul, bateti albusul de ou cu o lingurita de apa si ungeti baghetele pe deasupra.
Lasati la cuptor 20-25 de minute sau pana capata o culoare aurie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...