Pages

miercuri, 9 octombrie 2013

Spaghete cu legume si carne tocata

Daca vreti sa pregatiti ceva rapid si gustos in acelasi timp va recomand spaghetele cu legume si carne tocata. Nu aveti nevoie de multe ingrediente si in plus veti obtine o masa gustoasa.

Ingrediente:
- 200-300 gr spaghete
- 500 gr carne tocata
- 2 ardei grasi sau gogosari
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 lingura bulion
- 1/2 legatura patrunjel
- sare, piper

Ca tip de spaghete eu le folosesc pe cele din grau dur. Nu se lipesc, nu se rup la fierbere, au indice glicemic scazut, au proteine si nu ingrasa ca cele din grau moale.

Mod de preparare:

Primul pas este fierberea spaghetelor, 5-7 minute pentru cele din grau moale, 10-15 minute pentru cele din grau dur.
Nu uitati, puneti mai intai apa la fiert si abia cand clocoteste puneti spaghetele.

Ceapa tocata marunt se pune la calit in aproximativ o ceasca de ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugati morcovul ras iar dupa alte 3-4 minute ardeiul taiat cubulete.

Le lasati pe toate in tigaie aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand dupa care adaugati carnea tocata.
Carnea o alegeti in functie de preferinte, eu am pus amestec de porc cu vita.

 Amestecati din cand in cand pana se prepara carnea. La final va avea o culoare usor rumena pe alocuri.
La final adaugati o lingura de bulion si amestecati bine. Dupa alte 3 minute puneti sare si piper dupa gust.
Inchideti focul si adaugati patrunjelul.

Adaugati amestecul de carne si legume peste spaghete si amestecati.

Asta-i tot, in 30-40 de minute aveti un fel de mancare satios si gustos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...