Pages

miercuri, 30 octombrie 2013

Shaorma de casa

Reteta asta de shaorma de casa a fost o improvizatie de moment si una foarte interesanta as putea spune.
Nu, nu am facut o shaorma "cu de toate" pentru ca nu avea rost. La fel de bine puteam merge la cel mai apropiat fast food  sa o cumparam.

Pentru foile de clatite am folosit:

 -500 ml lapte dulce
- 4 linguri ulei masline
- 1 lingurita oregano
- 1/2 lingurita seminte chimen
-1 lingurita sare de mare
- faina cat cuprinde (pana se ingroasa suficient aluatul)

La foi este simplu, se amesteca toate ingredientele lasand faina la urma, se amesteca bine cu telul pentru a nu face cocoloase dupa care cu polonicul se toarna in tigaia bine incinsa.

Pentru umplutura am folosit:

- 500 gr carne tocata amestec
- 2 lingurite curry
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita sare de mare
- 2 linguri ulei masline
---------------------------
- 1 piept de pui
---------------------------
- 2 oua
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei masline
---------------------------
- gogosari in sos
- inele de ceapa picante

Mod de preparare:


Se fierbe foarte bine pieptul de pui, se scoate la racit si se taie fasii.
Carnea tocata se amesteca bine cu piper, curry, sare si ulei, se pune in tigaia incinsa si se lasa pana cand capata o nuanta aurie si este patrunsa foarte bine.
Din cele doua oua se face o omleta cu patrunjel si apoi se taie fasii/bucati.
Am folosit gogosari si inele de ceapa puse la borcane dar la fel de bine puteti cali putin cateva felii de gogosari sau ardei gras si puteti condienta inele de ceapa urmand sa le trageti in putin unt.
Uleiul de masline si sarea de mare se pot inlocui cu ulei de floarea soarelui si sare fina normala.

Pe foile de clatite adaugati putin din fiecare ingredient in parte si apoi rulati.
Puteti adauga si mustar, ketchup sau alte ingrediente preferate.
Aveti libertate maxima de miscare :)
Pofta buna si spor la bucatareala!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...