Pages

joi, 17 octombrie 2013

Pangasius cu sos chili

Partea buna la pestele pangasius este lipsa oaselor, textura fina si are un timp foarte scurt de preparare.

Daca nu esti fan peste poti manca pangasius fara probleme pentru ca are un gust aparte. Este un peste fara gust de peste daca pot spune asa.

Pentru a prepara pangasius cu sos chili ai nevoie de:
- 6-8 bucati pangasius
- jumatate de lamaie
- 1/2 ceasca ulei (masline sau floarea soarelui)
- 1/2 ceasca sos chili
- amestec de verdeturi italiene (boia dulce, piper rosu, rozmarin, sare de mare, cimbru, cimbrisor, busioc, tarhon) sau macar cateva din cele enumerate

Mod de preparare:

Se spala pestele, se taie in doua fiecare bucata pe lat, se condimenteaza bine pe toate partile. Se pune chili pe toata suprafata si se intinde putin, se stropeste cu ulei, jumatatea de lamaie se taie felii si se pun feliile intre bucatile de pangasius.

Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se prajeste intr-o tigaie de teflon, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Bucatile se pun in tigaia bine incinsa. Se lasa pana cand pestele capata o culoare aurie si face o crusta foarte subtire, ca in fotografiile de mai jos.
Pangasius are un gust usor dulceag asa ca va rezulta o combinatie foarte buna impreuna cu sosul chili si restul condimentelor.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...