Pages

luni, 14 octombrie 2013

Ciulama cu ciuperci si pui (reteta simpla)

Daca ar fi dupa noi cred ca am manca zilnic ciulama cu ciuperci, pui si samntana cat incape. Retete de ciulama sunt foarte multe, tocmai pentru ca este o mancare super gustoasa, si pe cat de multe retete pe atat de multe variante.
Pentru ca ultima data cand am facut eu ciulama am scapat o lingura in plus de faina si a eclipsat putin smantana, sotul meu, pentru ca lui ii apartine reteta asta, a hotarat sa nu puna deloc faina de aceasta data.
Daca tot vorbim de ciulama cu pui, puteti folosi absolut orice din pui, de la aripi, pulpe superioare sau inferioare, organe sau tacamuri.
Dupa vreo doua ciorbe facute in prealabil, cum toata carnea congelata arata cam la fel, am mai scos un pachet din congelator cu speranta ca o sa fie altceva decat tacamuri. Ghinion. Dar asa cum s-a nimerit a fost numai bine. A iesit o minunatie de "ciulamica" :D

Sa va spun ce a folosit:
- carne de pui aprox 500 gr
- ciuperci proaspete aprox 500 gr
- 1 galetusa smantana grasa
- 2 cepe medii
- sare, piper, boia dulce


Mod de preparare:

Se fierbe carnea foarte bine, pana cand aproape cade de pe os. Noi am lasat-o la fiert aproximativ 2 ore, fiind de tara necesita mai mult timp.
Dupa ce a fiert bine carnea se dezoseaza si se taie in bucati.
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt si ciupercile.
Pastrati supa care va ramane de la fierberea carnii, puneti doua polonice in oala la fiert si restul depozitati-o intr-un bol, sticla etc. O sa va spun cat de curand cum puteti face o bunatate de supa de cartofi cu ea.
Asadar, puneti doua-trei polonice de supa de oase la fiert, adaugati bucatile de carne, adaugati si ceapa cu ciupercile calite, amestecati bine si lasati sa fiarba impreuna.
Dupa vreo 2-3 minute condimentati dupa gust. Lasati sa mai fiarba vreo 2 minute dupa care adaugati smantana si amestecati bine.
Se mai lasa alte 3 minute la fiert si se stinge focul.
In cazul in care doriti puteti adauga si verdeata.

La reteta asta nu trebuie sa va intrebati daca nu cumva ati facut ceva gresit. Nu se pune faina, nu este nimic complicat, nu are ce sa iasa rau.

Daca pregatiti si o mamaliga, va garantez ca nu mai ramane nimic in cratita :)

Pofta buna si spor la bucatareala.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...