Pages

vineri, 18 octombrie 2013

Chiftele cu patrunjel

Chiftele am tot facut de-a lungul timpului si am zis ca este cazul sa mai schim reteta. Daca alta data faceam dupa reteta traditionala cu paine, mult usturoi si le prajeam de le uitau sfintii in tigaie, acum am schimbat strategia si a iesit ce puteti vedea in imaginile de mai jos.

Partea frumoasa este ca le puteti folosi si la burgeri daca doriti, sunt foarte gustoase.
Din cantitatile de mai jos au iesit aproximativ 16 chiftele.

Ingrediente:
- 750 gr carne tocata (am folosit de porc)
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 2-3 linguri ulei masline
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita rozmarin
- sare, piper, boia dulce
- 1 legatura patrunjel (sau jumatate daca legatura este mare)

Mod de preparare:

Peste carnea tocata adaugati toate ingredientele si amestecati bine. O sa iasa compozitia mai moale decat daca ar avea paine sau cartofi sau mai stiu eu ce alte ingrediente de legare si inmultire.

Gustati si vedeti daca mai este nevoie de ceva. De obicei sare nu se pune suficient. Daca nu va place sa gustati compozitia de carne cruda... Gasiti pe cineva care sa o guste pentru voi :D sau mergeti la ghici.

Dupa ce ati amestecat bine puneti faina pe o tava sau un tocator, luati cu mana compozitie cam cat doriti sa fie chiftelele, puneti gramajoara in faina, presati pentru a o aplatiza, intoarceti pe partea cealalta si o lasati acolo. Asa faceti cu toate chiftelele.
Le puteti praji pe tigaia de teflon fara ulei sau cu putin ulei de masline. O sa le dea un gust foarte bun si se formeaza o crusta frumoasa.

Chiftelele se pot servi alaturi de o garnitura, ca burger, sandvis sau ca atare daca doriti. Sunt bune pana si cu sana/chefir. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, doar incercati :D.

Pofta buna si spor la bucatareala.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...