Pages

vineri, 13 septembrie 2013

Tarta cu fulgi de ovaz si smantana

Tarta asta e fara unt si blatul este super simplu:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 7-10 linguri faina
- 3 linguri fulgi de ovaz

Amesteci bine ouale cu zaharul (le bati 3-5 minute), adaugi fulgii de ovaz, mai amesteci un minut, dupa care adaugi faina si framanti bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Mare grija sa nu exgerezi cu faina incat sa iasa piatra. Moderat.  Se lasa sa se "odihneasca" 10 minute.

Crema:
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- 1-2 lingurite zahar vanilat
- 200 gr branza de vaci
- 400 gr smantana
- 3 linguri faina

La branza si smantana nu trebuie sa fie cantitatea batuta in cuie, poti modifica in functie de preferinte.

Amesteci bine oul cu zaharul, adaugati branza faramata, continui sa amesteci cu telul pentru a otine o pasta. Apoi adaugi smantana si faina si amesteci pana obtii un amestec omogen.

Intinzi bine aluatul, astfel incat sa fie mai mare decat tava de tarta. Ungi tava cu ulei, tapetezi cu faina si apoi tai marginile de aluat care trec de marginea tavii.

Dai focul la cuptor pentru a avea timp sa se incinga si continui prin a pune crema in tava. Decorezi cu stafide daca doresti. Eu am pus stafide si jumatate de para taiata felii.
Indoi marginile tartei spre interior si o bagi in cuptor aproximativ 40 de minute la foc mic.

Crema o sa creasca putin si cand o scoti e posibil sa se mai lase si sa ramana marginile de aluat ridicate, dar nu-i bai.

Lasi tarta in cuptor pana se rumeneste si, cel mai sigur, o incerci cu o scobitoare. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e facuta.

E gustoasa, parfumata si are o textura foarte fina. Merge de minute cu lapte batut.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...