Pages

vineri, 13 septembrie 2013

Omleta la cuptor cu dovlecel, branza si rosii

Intr-o zi am ramas cu un dovlecel din care nu mai stiam ce sa fac... sa fie rapid, gustos si nu gogosele. Mai facusem gogosele dintr-un alt dovlecel (multe diminutive, stiu) si am mancat vreo 3 zile din ele pentru ca au iesit foarte multe.
Si cum imi rasare cate o idee fix atunci cand trebuie, asa s-a nascut prima mea omleta la cuptor, rapida, delicioasa si colorata.
In caz ca vrei s-o incerci, ai nevoie de:
- 6-8 oua
- branza de vaci (aprox 500 gr)
- 1/2 dovlecel
- 1 rosie mare sau 2 medii
- sare, piper, busuioc, patrunjel

Iei o tava, o ungi cu ulei si tapetezi cu faina, asezi intr-un strat uniform dovlecelul ras pe razatoarea mare. Al dolea strat il faci din cubulete de branza. Adaugi ouale batute.Al treilea strat felii de rosii una langa cealalta.

Bati ouale bine cu sare si piper (eu nu am mai pus sare pentru ca era suficinent de sarata branza) si adaugi peste al doilea strat dupa care presari busuiocul (poate fi oregano in schimb). Daca vrei poti amesteca direct busuiocul cu ouale. Nu conteaza.
Dupa ce ai adaugat stratul de rosii presari putin patrunjel si bagi frumusel tava in cuptorul incins cateva minute in prealabil si lasi la foc mic pana vezi ca s-a rumenit omleta. Daca vrei poti face testul scobitorii.

Asta-i tot, se poate servi cu smantana deasupra sau ca atare. Este delicioasa.

Pentru cei care nu sunt fani dovlecel, nu va faceti probleme, nu se simte gustul de dovlecel. Am un exemplu concret de "sa nu vad dovleci" in casa :D si a mancat fara probleme si omleta si gogoselele tocmai pentru ca gustul nu este strident, ca in ciorba de exemplu.

Imi pare rau ca nu am apucat sa-i fac fotografie si taiata... arata demential. Dar pe urmatoarea o s-o aveti "desfasurata", promit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...