Pages

vineri, 13 septembrie 2013

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Am devenit fan omleta la cuptor si, asa cum am promis, la omleta asta avem mai multe fotografii.
E simplu de facut si extrem de gustoasa si daca vrei s-o incerci ai nevoie de:
- 6-8 oua
- 500 gr branza de vaca
- 1 rosie mare sau 2 medii
- 1 piept de pui
- sare, piper, busuioc

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote, nu sa fiarba pana se imprastie. Cel mai bine este sa-l tai in 4 cand il pui la fiert ca sa se patrunda mai repede si mai bine.
Dupa ce a capatat o culoare albicioasa si a fiert cateva minute il scoti si il lasi la racit.
Intre timp iti pregatesti tava, o ungi cu ulei si tapetezi cu faina, tai rosia felii si branza cubulete.
Primul strat: branza
Al doilea strat: rosii
Al treilea strat: branza
Al patrulea strat: cubulete de piept de pui

Bati bine ouale amestecate cu sare (daca este cazul), piper si busuioc si rastorni uniform peste cele 4 straturi din tava. Daca ti se pare ca oul nu este uniform in tava te poti ajuta de o furculita/lingura pentru a remedia problema.

Bagi tava in cuptorul incins in prealabil si lasi pana cand omleta se rumeneste frumos.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...